Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Facebook και Παρακολουθηση απο Μυστικες Υπηρεσιες


Ακολουθει κειμενο αναγνωστη με μολις το 3% να ανηκει σε εμενα .Ολα τα ευσημα πανε σε εκεινον .



Προχθές είχα την ατυχία να δεχτώ την επίσκεψη της γειτόνισσας Σούλας, η οποία ήρθε μαζί με την κρεατοελιά της να της πληρώσω τα κοινόχρηστα, τα οποία να πω την αλήθεια άργησα να τα πληρώσω........ κανά χρόνο . ΑΛΛΑ το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασχήμια της αλλά και το κακής ποιότητας μυαλό της που σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη της και την χαζή επιμονή της σε θέματα όπου δεν έχει γνώσεις με έκανε να ξεσπάω πολύ συχνά σε νευρικά γέλια .
Με το που άνοιξε την πόρτα και είδε ανοιχτό το pc μου, την έπιασε μια απίστευτη λογοδιάρροια την οποία δεν μπορούσα να σταματήσω ούτε με χεζοστόπ (νομίζω υπάρχει τέτοιο φάρμακο, σίγουρα υπάρχει εμετοστόπ) . Μετά από 10 αφόρητα λεπτά αποφάσισα να δείξω λίγη προσοχή στα λεγόμενα της .
Εκτός των γνωστών κηρυγμάτων που δέχομαστε από τις γιαγιάδες μας, του στυλ μην κάθεσαι πολύ ώρα στον υπολογιστή επειδή θα χαζέψεις, κι όμως πολλοί άνθρωποι αγνοούν ακόμη και σήμερα τις μορφωτικές ικανότητες του διαδικτύου, άρχισε να λέει και κάτι περίεργα περί παρακαλούθης μέσω Facebook και κάτι άλλα περίεργα από αυτά που λέει ο Λιακόπουλος και σκάμε στα γέλια . 
Εκείνη τη στιγμή αυτές τις πιπές δεν τις πήρα στα σοβαρά, αλλά την αμέσως επόμενη μέρα μία γνωστή μου, όχι 80 χρονών αλλά 18 και καλό γκομενάκι, από αυτές που όταν συναντούν pop up διαφήμιση νομίζουν ότι έχουν κολλήσει ιό , άρχισε να μου λέει κάτι τέτοια περίεργα. Πάνω στην συζήτηση μου λέει "Εσύ το ξέρεις ότι μας παρακολουθούνε μέσω Facebook ;". Και εγώ, μένω μαλακάς. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που πιστεύουν σε τέτοιες βλακείες ;; Και δεν χρειάζεται να είσαι και γνώστης Η/Υ για να καταλάβεις τις βλακείες που λέει ο κάθε παπάρας. Το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησα με κάτι φιλαράκια μου και διαπίστωσα ότι αυτή η βλακεία πεποίθηση έχει περάσει σε πολλούς ανθρώπους,για αυτό αποφάσισα κιόλας να κάνω ποστ αυτό το θέμα .
Πρώτον, στο Facebook δεν είναι τίποτα υποχρεωτικό, ούτε κανονικό όνομα, ούτε δική σου φωτογραφία, ούτε  οι πληροφορίες που αναγράφει η ταυτότητα σου,βέβαια αν δεν βάλεις φώτο και όνομα θα είσαι βλάκας, αλλά και πάλι είναι επιλογή σου .
Δεύτερον, έχετε δει τα πληροφοριακά στοιχεία που βάζει η πλειοψηφία των χρηστών στο Facebook ; Είναι χαβαλετζίδικα, όλοι σαν τόπο διαμονής βάζουν Jamaica, Cuba, Ibiza, NY. Πραγματικά άμα ήθελες να μάθεις τον τόπο κατοικίας καποιου θα πήγαινες να διαβάσεις το προφίλ του;
Τρίτον, τις πληροφορίες σου μπορείς να ρυθμίσεις ποιος τις βλέπει, αν είσαι άμπαλος και δεν ξέρεις δικό σου πρόβλημα. Και το σημαντικότερο όταν δέχεσαι αίτημα φιλιάς υπάρχει η επιλογή IGNORE μπορείς να το πατήσεις αυτό το κουμπάκι, για αυτό το βάλανε .
Τεταρτον, Έστω είσαι θύμα παρανοικού θαυμαστή, ναι το ξέρω ότι ακούγεται σαν σενάριο φτηνής παραγωγης του Hollywood, αλλά λέμε ΕΣΤΩ. Τώρα πολλοί σαβουροπηδήκουλες/πολλές χαζογκόμενες χαίρονται επειδή νομίζουν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία....αλλά δεν το νομίζω και ούτε εσείς το πιστεύτε πραγματικά, απλά κάτι τέτοιο σας τονώνει την αυτοπεποίθηση. Αυτοί/αυτές πιστεύουν ότι ο άνωμαλος/βιτσιόζος/παρανοϊκός θαυμαστής δεν κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του από το να παρακολουθεί το προφίλ τους . ΡΕ ΒΟΥΡΛΑ αν δεν είχατε Facebook θα έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι σας και θα σας έπαιρνε από πίσω(αυτό ακούστηκε λίγο πρόστυχο ) ;
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΛΗΤΩΝ πιστεύουν ότι οι πληροφορίες μας στο Facebook αποθηκεύονται από μυστικές υπηρησίες . Φυσικά, αντί για να πιάσουν κανά τρομοκράτη ασχολούνται με τα ποιηματάκια που βάζεις στον τοίχο σου . Απόλυτα λογικό μου φαίνεται, γιατί μέσα από το ποιηματάκι σου μπορεί να δίνεις κρυφές συντενταγμένες για τον έπομενο στόχο της Αλ Καϊντα. Πραγματικά σκεφτείτε ποιος ο λόγος να σας παρακολούθούν ;(για τυχόν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που διαβαζούν το blog αυτή δεν είναι ρητορική ερώτηση). Και άμα θέλουν να το κάνουν οι επίσημες πληροφορίες όλων μας είναι περασμένες στα αρχεία της αστυνομίας και του δήμου μας . Δεν θα ψάξουν το προφίλ μας στο Facebook .
Για αυτό, την επομένη φορά που κάποιος σας πει περί παρακολούθησης μέσω facebook και τέτοια περίεργα, ΜΗΝ προσπαθήσετε να εξηγήσετε, αυτός είναι γεννημένος βλάκας ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει έχει το μυαλό αμοιβάδας .

Αν θελετε και εσεις να στειλετε το δικο σας κειμενο ή να προτεινετε καποιο θεμα ωστε να το επιμεληθω εγω , στειλτε email στο email που αναγραφεται πανω αριστερα .

Παραλιγο να το ξεχασω . Ο αναγνωστης και φιλος που εγραψε το κειμενο λεγεται Μακεδονικος .


1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος7/1/13, 7:22 μ.μ.

    Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται κάτι εξυπνάκηδες είναι ότι στο Faceboook δεν γίνεται κάποια συνωμοσιολογική παρακολούθηση, αλλά συγκέντρωση στοιχείων και παρακολούθηση στο φως της ημέρας, με τη θέληση των χρηστών!
    Όπως κι εσύ είπες "είναι βλάκας αυτός που βάζει ψεύτικο όνομα". Εδώ είναι λοιπόν η "μαγκιά", φακέλωμα με τη θέλησή μας.
    Τώρα αυτός που δεν φαντάζεται τον εαυτό του χωρίς facebook σπεύδει να χλευάσει τάχα τις "θεωρίες συνωμοσίας", αναζητώντας "cookies φαντάσματα" και διάφορους άλλους "σαθρούς" τεχνικούς τρόπους παρακολούθησης ίσως γιατί και ο ίδιος δεν αντέχει στην ιδέα να σταματήσει να δημοσιεύει τι κάνει και που βρίσκεται κάθε λεπτό.
    Λες η CIA να χρηματοδοτούσε ένα project χωρίς λόγο ή λες η εξουσία να μην αξιοποιούσε ένα τέτοια εργαλείο προς όφελός της;;;
    Μόνο στα παραμυθάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---