Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Albums 2011 11-2


Για τις θέσεις 51-32 και το εισαγωγικό κείμενο πατήστε εδώ, για τις θέσεις 41-32 εδώ, για τις θέσεις 31-22 εδώ και για τις θέσεις 21-12 εδώ. Σήμερα είναι η τελευταία δεκάδα που βάζω. Οι θέσεις 11-2.





11. Pain of Salvation - Road Salt Two

Το δεύτερο μέρος του Road Salt που σήμανε και την αλλαγή στον ήχο των PoS. Το θεωρώ σαφέστατα κατώτερο του πρώτου αλλά δεν παύει να είναι ένας ακόμα πολύ ωραίος δίσκος για τους Σουηδούς.
Ξεχωρίζουν: η κινηματογραφική αρχή και το κινηματογραφικό τέλος, η εισαγωγή του Softly She Cries, η γέφυρα στο Eleven, τα φωνητικά στο The Deeper Cut, το Mortar Grind, τα γαλλικά στο The Physics of Gridlock, το Of Salt που είναι το αντίστοιχο Of Dust του πρώτου μέρους, όλο το άλμπουμ.





10. *shels - Plains of the Purple Buffalo

Το άλμπουμ που χρειάστηκε να ακούσω περισσότερες φορές από κάθε άλλο στη λίστα για να καταλάβω το μεγαλείο του. Τα τύμπανα και οι τρομπέτες κλέβουν την παράσταση ενώ οι κιθάρες και τα φωνητικά δένουν απόλυτα. Ξεχωρίζουν: το Journey to the Plains, το Plains of the Purple Buffalo Part 2, το Butterflies on Luci's Way στο 6:30 ειδικά, τα τύμπανα στο Vision Quest, το Crown of Eagle Feathers και άλλα.






9.  PJ Harvey - Let England Shake

Οι κιθάρες λείπουν σε σχέση με παλιότερα της άλμπουμ. Όμως δίνει έμφαση στον πολιτικό και πολεμικό στίχο και βγάζει ένα διαμάντι. Ξεχωρίζω τα Let England Shake, The Last Living Rose, The Glorious Land, The Words That Maketh Murder, All and Everyone, England, In the Dark Places και Bitter Branches.








8. Universe217 - Familiar Places

Με το Sorcerer of Light να τελειώνει τη στιγμή που απογειώνεται, με τους σπαραγμούς στο Insane, με τα πνευστά στο City, με τη φωνή της Τάνιας που κόβει τη Γη στα δύο στο Seek και στο TV Lovers, με το Nothing που αρχίζει με ανατολίτικες μελωδίες και σκάει το riff εκεί που δεν το περιμένεις και με το διπλό Prey, οι Έλληνες όπως καταλάβατε Universe217 λένε σε 30 λεπτά όσα δεν μπορούν να πουν άλλοι με όλη τους τη δισκογραφία.






7. Puscifer - Conditions of My Parole

Δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη δεύτερη project μπάντα του Maynard James Keenan (Tool) που μοιάζει σαν να το έγραψε με την άλλη μπάντα του (A Perfect Circle). Ξεχωρίζει το απλό και όμορφο Green Valley, το Toma που έχει στα drums τον Jon Theodore, το The Rapture (Fear is a Mind Killa Mix), το Tumbleweed που τραγουδάει η Carina Round και φυσικά το Conditions of My Parole.





6. Red Hot Chili Peppers - I'm with You

Πρώτο άλμπουμ με τον νέο κιθαρίστα τους, Josh Klinghoffer ο οποίος αν και ακούγεται ελάχιστα, ακούγεται ωραία. Και όταν παίζει κιθάρα στο background και όταν τραγουδάει με γυναικεία φωνητικά στο ρεφρέν του Did I Let You Know και στη μέση του Meet Me at the Corner. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο όμως σε αυτό το άλμπουμ τον έχει ο Flea. Ξεχωρίζω τα Ethiopia, Look Around, The Adventures of Rain Dance Maggie, Did I Let You Know, Happines Loves Company και Even You Brutus?.






5. Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome

Έχεις έναν απ' τους καλύτερους παραγωγούς, τον Danger Mouse. Έχεις τον νέο Ennio Morricone, Daniele Luppi. Έχεις μουσικές βγαλμένες από spaggeti westerns. Έχεις και τον Jack White και την Norah Jones να τραγουδάνε τρία τραγούδια ο καθένας τους. Τι άλλο θες; Ξεχωρίζουν απ' τα instrumental τα Theme of Rome και Roman Blue και απ' τα τραγούδια που ερμηνεύει ο Jack White τα Two Against One και The Rose with a Broken Neck.






4. Chris Cornell - Songbook

Live ακουστικές διασκευές σε τραγούδια δικά του και των συγκροτημάτων του (Soundgarden, Audioslave, Temple of the Dog), στο Imagine του John Lennon, στο Thank You των Led Zeppelin και ένα νέο τραγούδι. Δυστυχώς στο Youtube δεν έχουν ανέβει τα τραγούδια όπως είναι στο άλμπουμ παρά μόνο ένα preview, οπότε βρήκα την ίδια ακριβώς εκτέλεση σε δύο τραγούδια τραβηγμένα από θεατή.






3. Steven Wilson - Grace for Drowning

Αυτόν τον δίσκο τον θεωρώ καλύτερο από πολλούς των Porcupine Tree. Τρία cd στην deluxe edition που ισοδυναμούν με 120 λεπτά μουσικής. 120 λεπτά που το μυαλό σου ταξιδεύει προς άγνωστες κατευθύνσεις χωρίς σταματημό. Ξεχωρίζει το εικοσιτριάλεπτο Raider II.








2. Giant Squid - Cenotes

Οι ανατολίτικες μελωδίες που λάτρεψα στους System of a Down σε progressive μορφή και zoom x1000. Ξεχωρίζουν όλα.








Το νούμερο 1 και διάφορα άλλα άσχετα με μουσική στο επόμενο post

7 σχόλια :

  1. Ο Chris Cornel έχει φανταστική φωνή. κρίμα που δεν κράτησαν οι Audioslave γιατί ήταν φανταστική μπάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι όμως θα βγάλει νέο άλμπουμ με τους Soundgarden

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελό σπάσιμο που δεν έβγαλες το νούμερο 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. << Ο Χριστοφόρου φταίει >> λεει χαχοαχοαχοα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον μπορει να αργησα (λιγο) αλλα εκατσα τελικα ν ακουσω και την τελευταια 10αδα.. και εχω να δηλωσω τα ε3ης:
    το 11 μ αρεσει.. λατρεψα την εισαγωγη στο softly she cries.. για καποιο λογο μου ταιριαζει ε3αιρετικα με τον τιτλο.. μου αρεσε πολυ και το Mortar Grind..για το The Physics of Gridlock δεν τρελαθηκα..
    το 10 μου φερνει απροσδιοριστες μεν αλλα πολυ ευχαριστες εικονες.. κατι απο ανατολη.. κατι απο καλοκαιρι.. δεν 3ερω ακριβως.. παντως εχει πολυ ωραιο ηχο.. επισης εχει και πολυ ωραιες εναλλαγες απο χαλαρο σε πιο δυνατο ηχο.. i like..
    για το 9 μπορω να πω οτι η pj harvey μ αρεσει ουτως η αλλως.. απ αυτα που αναφερεις μ αρεσε πολυ το the last living rose και το bitter branches..
    στο 8 η τραγουδιστρια εχει ανατριχιαστικη φωναρα! και δεν εχω τιποτα αλλο να πω.. μονο μπραβο τους!!
    το 7 δν με 3ετρελανε..
    στο 6 παρολο που δεν τρελαινομαι για red hot chily peppers μπορω να πω πως γενικα εχει ωραια τραγουδια.. χωρις να ενθουσιαζομαι..
    το 5 πολυ καλο αλλα θαρρω ο χαρακτηρισμος νεος morricone ειναι καπως υπερβολικος.. οπως και να χει.. ε3αιρετικη μουσικη και ερμηνιες!!
    στο 4 ωραια ερμηνια, ωραια μουσικη αλλα δεν μου φαινεται κατι ιδιαιτερο..
    το 3 extra χαλαρωτικο!!! τ ακους και απλα δεν μπορεις ν κνς τιποτα αλλο..
    το 2 ειναι απλα καταπληκτικο χωρις πολλα περιττα σχολια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7 και 6 ήταν με υποκειμένικα κριτήρια σε αυτές τις θέσεις. Τα υπόλοιπα είναι δισκάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---