Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Albums 2012 θέσεις 80-71


80. Rocket Juice & the Moon - Rocket Juice & the Moon


Μπάντα από τους Damon Albarn, Flea και Tony Allen και afrofunk μουσική. Ο δίσκος ετοιμαζόταν από το 2008 αλλά με τόσες ασχολίες που έχουν και οι τρεις συνεχώς καθυστερούσε. Ξεχωρίζει το Poison αλλά γενικά ο δίσκος ακούγεται στο σύνολο του. Χαρακτηριστικό τραγούδι του δίσκου είναι το There.



79. Murder by Death - Bitter Drink, Bitter Moon


Φρέσκο και όμορφο folk-indie. Ξεχωρίζουν τα No Oath, No Spell και Go to the Light με το δεύτερο δυστυχώς να μην υπάρχει στο youtube στην studio εκτέλεση αλλά και στο λάιβ φαίνεται πόσο ωραίο και μελωδικό είναι.






78. Dry The River - Shallow Bed


Στο ίδιο στυλ με το αποπάνω αλλά πολύ καλύτερο σαν σύνολο και με πιο ξεχωριστή φωνή. Ξεχωρίζουν τα New Ceremony, Family, Shaker Hymns και το No Rest που βλέπουμε παρακάτω.



77. Earth - Angels of Darkness, Demons of Light II


Τον περσινό δίσκο δεν τον άκουσα αλλά αυτός εδώ είναι πολύ ωραίος. Το πως μπλέκεται το τσέλο με την ηλεκτρική κιθάρα είναι φανταστικό. Όπως πέρυσι οι *shels είχαν τον δίσκο που μου πήρε περισσότερο καιρό για να καταλάβω το πόσο ωραίος είναι, φέτος αυτόν τον δίσκο τον έχουν οι Earth. Δείγματα: His Teeth Did Brightly Shine, Sigil of Brass.




76. Ty Segall and White Fence - Hair


Άλλος ένας καλλιτέχνης που βγάζει τόσα άλμπουμ που δεν προλαβαίνεις να τον ακολουθήσεις. Από τα τρία που έβγαλε φέτος το Hair είναι το πιο ήρεμο. Τώρα θα μου πείτε πως ένα άλμπουμ που έχει μέσα του το Scissor People που μετά το 1:15 αρχίζει η αποθέωση, θεωρείτε ήρεμο. Ε, αν ακούσετε και τους άλλους δίσκους θα καταλάβετε. Επίσης να σημειωθεί πως την πρώτη φορά που άκουσα Ty Segall δεν μου άρεσε.



75. Lana Del Rey - Born To Die


Από τη μια ήχοι γεμάτοι λυρισμό και από την άλλη σαχλές ποπ μελωδίες. Κρατάμε τα πρώτα και τα Born to Die, Off to the Races, Blue Jeans, Carmen, Video Games.








74. Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch - Concerning the Entrance into Eternity

Ο λαουτίστας Jozef Van Wissem συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Jim Jarmusch. Ξεχωρίζει το πανέμορφο He is hanging by his shiny arms, his heart an open wound with love, και τα πιο μελαγχολικά Apokatastasis, Continuation of the last Judge και The Sun of the Natural World is Pure Fire.





73. Yeasayer - Fragrant World


Psychedelic pop λέει στην wikipedia και όντως κάποιοι ήχοι έτσι είναι όπως στο Fingers Never Bleed. Παρακάτω ακούστε και δείτε όλοκληρο ένα από τα καλύτερα τραγούδια του 2012.



72. Death Grips - No Love Deep Web

Δύο LPs έχουν οι Death Grips και τα δύο βγήκαν φέτος. Experimental hip hop με μπόλικο noise. Το No Love Deep Web είναι κατώτερο σαν σύνολο από τον προκάτοχο του αλλά έχει κι αυτό κάποια κομμάτια που σε ξετινάζουν. Καλύτερα τα No Love, Lil Boy, Come Up and Get Me και Stockton.





71. Soap&Skin - Narrow

Στο Vater θρηνεί τον πατέρα της. Στο Deathmental είναι αγρίμι. Στο Boat turns towards the port είναι καθηλωτική. Όλα αυτά η εικοσιδιάχρονη Anja Plaschg που όσοι την είδαν στην συναυλία της στην Αθήνα έχουν να λένε τα καλύτερα.





Previously

Πρόλογος και θέσεις 99-91
Θέσεις 90-81

Ακολούθησαν

Θέσεις 70-61
Θέσεις 60-51
Θέσεις 50-41

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος16/12/12, 3:15 μ.μ.

    Είσαι ο καλύτερος έβερ. Έχεις το καλύτερο blog που υπάρχει. . . (ΜΠΕΣ FB :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---