Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

#4 Benjamin Clementine - At Least For Now



Who is who: Ο Benjamin Clementine μεγάλωσε στο Edmonton και στα 11 του όταν ο αδερφός του αγόρασε ένα πιάνο άρχισε να μαθαίνει κι αυτός. Στα 16 παράτησε το σχολείο γιατί τον ενδιέφεραν μόνο ποίηση, λογοτεχνία, φιλοσοφία και στα 19 του πήγε στο Παρίσι καταλήγοντας για πολλά χρόνια ουσιαστικά άστεγος. Με μια χαλασμένη κιθάρα και ένα φτηνό αρμόνιο έπαιζε μουσική κυρίως στους δρόμους και στο μετρό με μερικές φορές να καταφέρνει να εμφανιστεί και σε κάποιο μικρό μπαρ ή ξενοδοχείο. Ο σωστός περαστικός τον άκουσε τυχαία και με τη μία σύνδεση να φέρνει την άλλη κατέληξε να εμφανιστεί σε κάποια φεστιβάλ και στο τέλος να βγάλει δύο EP και το φετινό άλμπουμ. Αλλά ούτε τότε ήταν όλα ρόδινα. Πριν υπογράψει με τη δισκογραφική είχε κλείσει να εμφανιστεί στο North Sea Jazz Festival το 2013 αλλά τελικά δεν πήγε. Σύμφωνα με αυτόν τον πέταξαν από το τρένο επειδή δεν είχε εισιτήριο και επειδή δεν είχε λεφτά προσπάθησε να το πάρει με τα πόδια. Η απόσταση ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο νόμιζε, 45 χιλιόμετρα, και δεν σταματούσε και κανένα αμάξι στις απόπειρες του για οτοστόπ. Αποτέλεσμα να περπατάει 10 ώρες, να ματώσουν τα πόδια του και να μην παίξει κιόλας. Τελικά το 2015 και με μεγαλύτερο hype, του πρόσφεραν νέα θέση στο line up.

At Least For Now: Παντού γράφουν για μια μίξη Antony Hegarty και Nina Simone και δεν έχουν και άδικο. Εγώ όμως προτιμώ να τον λέω απλά Benjamin Clementine. Οι μελοδραματισμοί του σε αγγίζουν στη ψυχή και οι νότες στο πιάνο σε χτυπάνε στο μυαλό. Πολλές φορές επιδεικνύεται αλλά δεν με πειράζει. Αν όχι αυτός, ποιος;



Στιχουργικά: Ο τρόπος που εκφράζεται μέσα από τους αυτοβιογραφικούς του στίχους εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Εξάλλου εκτός από μουσικός, αυτοχαρακτηρίζεται και ποιητής. Πιο συγκεκριμένα:

Οι στίχοι:
~~~
Before I was born there was a storm
Before that storm there was fire
Burning everywhere, everywhere
And everything became nothing again
Then out of nothing
Out of absolutely nothing
I Benjamin, I was born
So that when I become someone one day
I'll always remember I came from nothing
~~~
~~~
We all make a living by what we get
But we make life by what we give
~~~
~~~
Lest the trees cease breathing
Lest all the bees cease breeding
And all the salts in the dead sea
Ferment to honey...

Until then, I will be forever chasing
Chasing...
Chasing it all till the very end
~~~

If I held my breath on you
I would have died a thousand times
And if chewing was to show you how much I cared
I'd probably be wearing a denture by now
~~~
If you held your breath on me
You would have died a million times
And if chewing was to show me how much you cared
You'd probably swallowed your tongue by now
~~~

Genre: Piano Vocal, Chamber Pop, Avant Garde

Fav Tracks: Then I Heard a Bachelor's Cry, Adios (λίγο διαφορετικό στο λινκ), Nemesis, Condolence, St-Clementine-on-Tea-and-Croissants, The People and I, Winston Churchill's Boy

Είπαν για αυτόν και τον δίσκο: 
Είναι ένα άλμπουμ που έχει και τη δύναμη του 1ου ακούσματος, αλλά και την αρετή του να γίνεται καλύτερο όσο περισσότερο το ακούς. Κι αν ο τίτλος του είναι ενδεικτικός, μακάρι να έχουμε να περιμένουμε πολλά σημαντικότερα από το δημιουργό του και στη συνέχεια.
 [via]
Ολόκληρο το άλμπουμ αποτελεί μια σπουδή στην ιδιαιτερότητα της νέγρικης φωνής και μια εξτραβαγκάντζα των φωνητικών δυνατοτήτων του ίδιου του Clementine, ο οποίος, δίχως αιδώ, θα επιδειχθεί.
 [via]
At Least for Now is made up of eleven originals and it sounds like he died eleven times while making it.
 [via]
Βίντεο Κλιπ:

Live:

Links: Spotify

1 σχόλιο :

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---