Κάνε follow και σώσε ένα γλυκό κουταβάκι.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

#6 Beardfish - +4626- Comfortzone



Who is who: Οι Beardfish είναι από τη Σουηδία και παίζουν ένα 70's prog rock με επιρροές από Yes και Genesis. Αυτός είναι ο όγδοος δίσκος τους και τρίτος στη σειρά που ακούω. Το Mammoth το 2011 ήταν αρκετά retro και psychedelic ενώ το The Void ένα χρόνο μετά ήταν πιο δυναμικό και σκληρό αν και είχε και μια από τις πιο τρυφερές τους συνθέσεις. Μεγάλος φαν αυτής της μουσικής δεν είμαι, πόσο μάλλον του συγκροτήματος άρα δεν περίμενα ποτέ να φτάσω να τους βάλω τόσο ψηλά.

+4626- Comfortzone: Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μου αρέσει σε αυτόν τον δίσκο που δεν το είχαν μέχρι τώρα. Μάλλον δεν είναι τόσο retro 70's όπως το Mammoth και έχει καλύτερες συνθέσεις από το The Void. Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι η ρυθμική έναρξη του Hold On (δεύτερο στον δίσκο) δεν ταιριάζει με το εισαγωγικό πρώτο κομμάτι. Κατά τ' άλλα δεν μπορώ να βρω κάποιο ψεγάδι σε ένα συγκρότημα που δεν είχα καθόλου προσδοκίες. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους στίχους του Ode To The Rock 'n' Roller που σε ένα σημείο περιγράφουν ακριβώς αυτά που ακούσαμε πιο πριν ή αυτά που ακούμε την ίδια στιγμή. Πιο συγκεκριμένα:

Οι στίχοι:
~~~
Wait, what's this
Suddenly I'm sucked into a place
Maybe a different dimension, I don't know
This is a place where they make music that's not written to accompany the vacuuming of your flat

Whoa, what the hell was that
Like I was running around on a fucked up music sheet
One minute I was rollin' on a river and in the next I got caught up in the rites of spring
~~~
Flick of a switch and the organ is grinding
Be that noise in the background
Just keep it on the backbeat
The rhythm of drinking
Till the singer goes "Yeah Yeah Ye-ah!"


Genre: Progressive Rock, 70's Prog

Fav Tracks: Ode To The Rock 'n' RollerDaughter / Whore, King, Comfort Zone, If We Must Be Apart (A Love Story Continued), Can You See Me Now, Hold On

Είπαν για αυτούς και τον δίσκο: 
Η φωνή του γκρουπ, Rikard Sjoblom, κάνει αισθητή την παρουσία του έχοντας πλέον μετακινηθεί μόνιμα πίσω από τα πλήκτρα δίνοντας καθ' όλη τη διάρκεια του άλμπουμ την απαραίτητη ώθηση για την εξέλιξη των συνθέσεων και τις ανάλογες περιπετειώδεις βόλτες στις πιο αναγνωρίσιμες '70s prog συνοικίες.
 [via]
Στο παρελθόν στις λίστες μου: Λίγο παραπλανητική η θέση 20 το 2011. Πιο αντιπροσωπευτική η θέση 39 το 2012.

Links: SpotifyYoutube

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

---> Οι ανώνυμοι να επιλέγουν το Όνομα/Διεύθυνση URL και μπορούν να αφήνουν κενό το δεύτερο πεδίο <---